Funkcionářky opouštějí MSZ v Praze Foto: firmy.cz

Další rezignace na MSZ v Praze: Končí vedoucí oddělení obecné i ekonomické kriminality

Po městské státní zástupkyni Janě Hercegové a jejích dvou náměstkyních podaly rezignaci další funkcionářky Městského státního zastupitelství v Praze. Končí vedoucí oddělení obecné a ekonomické kriminality, tedy Mgr. Jana Kadeřábková a JUDr. Helena Čapková.

Informace České justice potvrdila mluvčí MSZ v Praze Štěpánka Zenklová. „Vedoucí oddělení obecné a ekonomické kriminality oznámily městské státní zástupkyni, že se k 29. únoru tohoto roku vzdávají svých funkcí,“ řekla Zenklová s tím, že důvody nebude MSZ komentovat.

Rezignace tak nahrávají kuloárním informacím ze soustavy, že odchod Jany Hercegové a jejímu týmu nebyl zcela z jejího vlastního rozhodnutí, jak uvedla v oficiálním vyjádření.

Komentář Petra Dimuna „Konec Jany Hercegové“ si můžete přečíst zde.

Městská státní zástupkyně v Praze Jana Hercegová rezignovala na svou funkci v pátek. Skončila i její náměstkyně pro trestní řízení Ivona Horská a náměstkyně pro přezkumnou a dohledovou činnost Dita Havlínová. Hercegová to zdůvodnila tím, že ona i její podřízené chtějí umožnit personální obměnu. Na státním zastupitelství zůstanou jako řadové žalobkyně.

Podle důvěryhodných informací České justice ze soustavy státního zastupitelství je však důvod rezignace vedoucí městské státní zástupkyně Hercegové a jejího týmu ve vedení MSZ jiný. Má souviset s vyšetřováním údajného podvodu při čerpání evropských dotací na farmu Čapí hnízdo. Spekuluje se i o tom, že Hercegové měl kvůli rezignaci volat nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman.

(epa)