Brigádní generál Pavel Ondrášek Foto: Eva Paseková

Ondrášek přešel z Vězeňské služby na Generální ředitelství cel

Bývalý generální ředitel Vězeňské služby Pavel Ondrášek nastoupil jako bezpečnostní poradce na Generální ředitelství cel. Informaci dnes přinesl server Novinky.cz.

Ondrášek musel v čele bezpečnostního sboru skončit poté, co prosincové soudní rozhodnutí vrátilo do funkce jeho odvolaného předchůdce Petra Dohnala.

Na Generálním ředitelství cel působí Ondrášek podle mluvčí od dnešního dne. „Zatím dělá bezpečnostního poradce, jeho zařazení se ale ještě může změnit,“ řekla Kaňková s tím, že celní správa připravuje změny ve své struktuře.

Novinky.cz uvedly, že Ondráškovi sehnal místo ministr financí Andrej Babiš (ANO), s nímž se prý bývalý šéf bezpečnostního sboru sešel v polovině ledna. Zatímco u Vězeňské služby byl v nejvyšší, 11. platové třídě, nyní si Ondrášek údajně mírně pohoršil, protože u celníků spadá do 10. třídy.

Do funkce šéfa Vězeňské služby byl Ondrášek jmenován v dubnu 2014. Jeho jmenování však v nedávném přezkumném řízení označil ministr spravedlnosti za nezákonné, protože nezákonné bylo podle soudu i předchozí odvolání Dohnala. Proti rozhodnutí ministerstva si může Ondrášek podat rozklad, ten ale nemá odkladný účinek. Už dříve řekl, že je připraven bránit se proti svému odstavení z čela sboru i žalobou.

(čtk)