Areál Nejvyššího soudu v Brně Foto: Wikipedia

NS výrazně mění svůj web, přibydou rozhodnutí ze zelené sbírky

Na přelomu března a dubna se výrazně změní podoba webových stránek Nejvyššího soudu na adrese www.nsoud.cz. Objeví se nové rubriky jako například „Napsali o nás v médiích“ anebo sekce s pravidelnými informacemi o obsahu aktuálně vydávané Sbírky soudních rozhodnutí a stanovisek Nejvyššího soudu, tzv. zelené sbírky.

Podle mluvčího Nejvyššího soudu Petra Tomíčka si stránky zachovají své hlavní atributy, včetně vyhledávacích tabulek Rozhodnutí a stanovisek Nejvyššího soudu a také vyhledávací tabulky databáze Infosoud. „Tyto „servisní“ služby patří na webu Nejvyššího soudu totiž k nejvyhledávanějším,“ sdělil mluvčí NS.

Původní podoba webových stránek Nejvyššího soudu je stará přes 5 let. Nové stránky se mimo jiné pokusí co nejlépe přizpůsobit vývoji moderní techniky a byly vytvářeny hlavně s ohledem na pohodlné čtení a listování nejen na obrazovkách počítačů, ale i na chytrých telefonech či tabletech. „Zcela jistě budou lepší po grafické stránce a jejich správci chystají denně aktualizace a obměnu zpráv,“ dodává Petr Tomíček.

(NS, epa)