Michal Mazánek působí u policie 31 let Foto: Policie ČR

Šéfem Národní centrály proti zločinu bude Michal Mazánek

Ředitelem Národní centrály proti organizovanému zločinu se stane Michal Mazánek. Sdělilo to dnes policejní prezidium. Mazánek do funkce nastoupí 1. srpna.

„Dosavadní ředitel Úřadu služby kriminální policie a vyšetřování plk. JUDr. Michal Mazánek se počínaje 1. 8. 2016 stane ředitelem Národní centrály proti organizovanému zločinu SKPV. Služební funkcionář, kterým je v tomto případě náměstek policejního prezidenta pro službu kriminální policie a vyšetřování brig. gen. Mgr. Zdeněk Laube, akceptoval doporučení výběrové komise a rozhodl o ustanovení ředitele nově vznikajícího policejního útvaru,“ informoval mluvčí prezidia Josef Bocán.

Vedením Úřadu služby kriminální policie a vyšetřování bude do doby ustanovení nového ředitele pověřen náměstek ředitele Michal Foit.

Mazánek byl jediným zájemcem o novou funkci, na kterou vedení policie vyhlásilo nabídkové řízení. Do tendru se mohli přihlásit ředitelé útvarů s celorepublikovou působností, ale také například krajští ředitelé nebo jejich náměstci.

(epa)