Obrat AK Havel, Holásek&Partners vzrostl za pololetí na 370 milionů korun

Obrat česko-slovenské advokátní kanceláře Havel, Holásek & Partners včetně spolupracující inkasní agentury Cash Collectors za 1. pololetí roku 2016 meziročně vzrostl o 3 % na téměř 370 mil. Kč. Plánovaný obrat pro celou skupinu Havel, Holásek & Partners za rok 2016 činí cca 750 mil. Kč.

Obrat firmy roste nepřetržitě od jejího založení v roce 2001. V ČR a na Slovensku kanceláři Havel, Holásek & Partners za první pololetí roku 2016 vzrostl obrat na 314 mil. Kč, zisk před zdaněním se pak zvýšil o více než 30%. V České republice obrat přesáhl 260 mil. Kč a zisk před zdaněním vzrostl o 39%. „Z hlediska praxe pozitivně ovlivňuje náš růst především poskytování právních služeb českým a slovenským podnikatelům, a to zejména v oblasti nemovitostních projektů, fúzí a akvizic, právního a daňového strukturování osobního majetku, ale i v oblasti obchodních sporů,“ říká řídící partner kanceláře Jaroslav Havel.

Plánovaný obrat pro celou skupinu Havel, Holásek & Partners za rok 2016 činí téměř 750 mil. Kč. Zpomalení tempa růstu a zároveň výrazné zvýšení ziskovosti souvisí kromě neustálého zvyšování vnitřní efektivity poskytovaní služeb i s mimořádně silným postavením kanceláře na trhu, které chce skupina i nadále upevňovat. „Chceme se soustředit především na posilování své vedoucí pozice na trhu, další rozšiřování služeb a upevňování vztahu s klíčovými klienty, a to bez dalšího zásadního nárůstu počtu právníků,“ uvádí Jaroslav Havel.

(red)