Advokátka Zuzana Wohlmuth Foto: PwC Legal

Zuzana Wohlmuth posiluje tým PwC Legal jako vedoucí advokátka

Zuzana Wohlmuth vstupuje do mezinárodní advokátní kanceláře PwC Legal na pozici vedoucí advokátky. Specializuje se na korporátní právo, private eqity a smluvní právo. Oborově se zaměřuje na automobilový průmysl, investiční fondy, bankovnictví a finance a na nemovitosti.

Zuzana Wohlmuth byla lokální partnerkou v pražské pobočce německé advokátní kanceláře Noerr, působila v privátní bance Banque Privée Edmond de Rothschild a dále jako vedoucí právního oddělení v Mercedes-Benz Česká republika.

 Již od studentských let pracovala Zuzana Wohlmuth v pražské pobočce německé advokátní kanceláře Noerr, kde se vypracovala až na pozici lokálního partnera. Zde se zaměřovala zejména na obchodní právo, fúze a akvizice a reality. Poté působila jako právní poradce v privátní bance Banque Privée Edmond de Rothschild, kde byla v týmu specialistů na daňové plánování, strukturování a investiční poradenství. Zkušenosti z nadnárodního koncernu si dále prohloubila jako vedoucí právního oddělení v Mercedes-Benz Česká republika. „Zuzana Wohlmuth je nejen velmi zkušená advokátka s perfektní reputací, ale i po lidské stránce je typem člověka, se kterým vám je vždy příjemné spolupracovat, což je pro naši kancelář a klienty esenciální,” uvádí řídící partner PwC Legal ČR Bořivoj Líbal.

Kromě studia na Právnické fakultě Univerzity Karlovy v Praze absolvovala Zuzana Wohlmuth dva roční studijní pobyty na právnické fakultě v Mnichově a Pasově. Hovoří plynně anglicky a německy.


PwC Legal

Mezinárodní advokátní kancelář, PwC Legal s téměř 300 právníky v celé střední a východní Evropě je součástí rozsáhlé sítě mezinárodní advokátní kanceláře PwC Legal se zastoupením ve více než 87 jurisdikcích a s více než 2500 právníky po celém světě. V České republice má PwC Legal více než 30 právníků.

Sdílené know-how a přeshraniční spolupráce řadí PwC Legal mezi přední poskytovatele právních služeb ve světě. Škála těchto služeb pokrývá veškeré oblasti práva včetně fúzí a akvizic, nemovitostí, bankovnictví a projektového financování, soudních a rozhodčích řízení, antimonopolní a regulatorní problematiky či duševního vlastnictví.


(red)