Žena dnes k soudu zřejmě i kvůli velkému zájmu médií nedorazila

Prsní implantáty nejsou překážkou v práci u policie, rozhodl soud v Německu

Prsní implantáty nejsou překážkou pro práci u policie. Vyplývá to z dnešního rozhodnutí soudu v západoněmeckém Gelsenkirchenu, jenž řešil případ ženy, kterou policie odmítla přijmout do služby kvůli prsním implantátům. Strážci zákona se obávali, že by jí při práci mohly implantáty prasknout.

Nyní dvaatřicetiletá zdravotní sestra z Dortmundu se o práci u policie ucházela před třemi lety. Policie ji odmítla na základě interního nařízení, podle něhož nemohou mít uchazečky kvůli možným zdravotním rizikům prsní implantáty. Žena se s tím ale nesmířila a rozhodnutí napadla u soudu.

Právní zástupce ženy v procesu argumentoval tím, že její implantáty jsou moderní a vysoce kvalitní, a tak se jí nemůže nic stát, ani kdyby se roztrhly. Roli v rozhodnutí soudu sehrál také posudek univerzitní kliniky v Bonnu, která nevidí žádnou zvláště vysokou pravděpodobnost, že by prsní implantáty mohly vést k pracovní neschopnosti mladé ženy.

Žena dnes k soudu zřejmě i kvůli velkému zájmu médií nedorazila. O policejní práci se chce ale znovu ucházet.

Zájemci o práci u policie musí podle německých médií splňovat několik předpokladů. Ženy musí být například vyšší než 1,63 metru, muži vyšší než 1,68 metru. Nevhodné je tetování nebo piercing, posuzovány jsou ale jednotlivě.

(čtk)