Novým náměstkem policejního prezidenta se stane Jaroslav Vild

Náměstkem policejního prezidenta pro službu kriminální policie a vyšetřování (SKPV) se od ledna stane Jaroslav Vild, který je dosud náměstkem ředitele pro logistiku Národní centrály proti organizovanému zločinu. Ředitelem Úřadu služby kriminální policie a vyšetřování Policejního prezidia ČR pak bude také od ledna dosavadní náměstek ředitele tohoto útvaru Michal Foit. Na policejním webu o tom dnes informoval mluvčí prezidia Jozef Bocán.

Vild se do výběrového řízení přihlásil jako jediný kandidát. „Pan plukovník Vild je profesionál s dlouholetou praxí u kriminální policie. Jsem přesvědčen, že na manažerských pozicích, které v průběhu své kariéry zastával, nasbíral mnoho cenných zkušeností, které uplatní v pozici náměstka policejního prezidenta,“ uvedl policejní prezident Tomáš Tuhý.

Vild vystudoval Policejní akademii ČR v Praze a Provozně ekonomickou fakultu České zemědělské univerzity v Praze. Je držitelem prověrky Národního bezpečnostní úřadu na stupeň tajné. Zastával různé vedoucí pozice ve struktuře kriminální policie a vyšetřování, působil také na Úřadu služby kriminální policie a vyšetřování Policejního prezidia ČR a jako ředitel Útvaru pro odhalování korupce a finanční kriminality.

„Mé poděkování patří také plk. Milanu Černekovi, který byl výkonem pozice náměstka policejního prezidenta dosud pověřen. Ve své funkci odvedl spoustu dobré práce,“ dodal Tuhý.

SKPV mimo jiné metodicky řídí a koordinuje činnost útvarů služby kriminální policie a vyšetřování Policie České republiky s celostátní působností a činnost služby kriminální policie a vyšetřování krajských ředitelství policie a útvarů zřízených v jejich rámci.

(čtk)