Náramek hlídá vězně Foto: archiv

Nabídku do tendru na náramky pro vězně poslalo pět dodavatelů

Pět z šesti účastníků soutěžního dialogu k tendru na dodání elektronických náramků pro vězně podalo ministerstvu spravedlnosti konkrétní nabídku. Po dnešním otevírání obálek s nabídkami to v tiskové zprávě sdělila mluvčí úřadu Tereza Schejbalová. Termín předpokládaného podepsání smlouvy s vítězem se podle neoficiálních informací znovu posunul, a to z února na březen letošního roku.

Veřejnou zakázku, jejíž předpokládaná cena je 100 milionů korun bez DPH, vypsala Probační a mediační služba loni 29. února. Ministerstvo se o zavedení elektronického monitoringu snaží dlouhodobě, několik předchozích tendrů však bylo zrušeno – naposledy proto, že nepřišla žádná nabídka..

„Lhůta pro podávání nabídek skončila dnes v 10:00 dopoledne. Hodnotící komise obdržela celkem pět nabídek, které začala posuzovat z hlediska plnění zákonných požadavků a nabídnuté ceny. Po zhodnocení jednotlivých nabídek bude vybrán vítězný uchazeč,“ popsala Schejbalová.

Šestice přihlášených uchazečů absolvovala podle ministerstva několik kol přímých jednání. Každý ze zájemců o zakázku také úřadu na měsíc poskytl své výrobky k testování základních funkcí systému.

Náramky bude možné využít pro efektivnější kontrolu výkonu trestu domácího vězení a také pro některé vazebně stíhané lidi. „Jednou z hlavních výhod v obou případech je možnost zůstat v kontaktu s rodinou a docházet do zaměstnání,“ vysvětlila mluvčí.

(čtk)