Právnická fakulta Masarykovy univerzity (PrF MU) je jedna z devíti fakult Masarykovy univerzity Foto: wikipedia

Právnická fakulta v Brně nově nabízí dva specializované programy, reaguje na poptávku

Brněnská právnická fakulta rozšířila nabídku postgraduálního vzdělávání o dva nové programy zaměřené na právo nemovitostí, informačních a komunikačních technologií. Škola tak reaguje na poptávku z praxe. Úspěšní absolventi nových programů získají titul LL.M., který se v Česku používá po vzoru západních států a potvrzuje profesní specializaci v některém z právních odvětví. O nabídce informovala Martina Fojtů z tiskového odboru Masarykovy univerzity (MU).

Oba programy kombinují poznatky, které by jinak lidé museli získávat studiem několika různých vysokoškolských oborů. Přihlášky na specializaci právo informačních technologií lze podávat do 15. srpna, zájemci o profilaci na nemovitosti se mohou hlásit do 30. října.

„V komerční i veřejnoprávní praxi je velká poptávka po právnících a IT manažerech s pokročilými znalostmi práva informačních a komunikačních technologií. Postgraduál LL.M. nabízí novou možnost získat tyto znalosti studiem i při zaměstnání,“ uvedl vedoucí Ústavu práva a technologií Právnické fakulty MU Radim Polčák.

Vědomosti nabyté v druhém otvíraném programu mohou pomoct v každodenní práci lidem působícím na trhu s nemovitostmi – právníkům realitních kanceláří či developerských společností, realitním makléřům nebo zaměstnancům katastrálních úřadů.

„Právní vztahy k nemovitostem se takto uceleně v Česku v současnosti nevyučují. Přitom je to podnikatelská oblast, ve které se pracovně pohybuje velké množství lidí. Náš program propojuje poznatky z řady oborů, ať už je to nakládání s nemovitostmi, právo životního prostředí, oceňování nemovitostí nebo stavební právo,“ popsal studijní obory ředitel fakultních programů postgraduálního vzdělávání David Sehnálek.

Zájemci najdou bližší informace na webu fakulty, kde jsou také informace o ceně programů. Je mezi nimi uveden i jeden orientovaný na obchodní právo, který už běží a jeho kapacita je naplněná, další přijímací řízení chce fakulta spustit na podzim. Pro přijetí je ve všech třech programech nutné mít vysokoškolské vzdělání, ne však výlučně právní, a také praxi ve vybraném oboru.

(čtk)