Návrh vzešel od zástupců justice samotné, uvedl pro Českou justici mluvčí ministerstva spravedlnosti Vladimír Řepka Foto: archiv

Novým mluvčím ministerstva spravedlnosti je Vladimír Řepka

Novým mluvčím ministerstva spravedlnosti se stal Vladimír Řepka. Úřadu se ujme od pondělí 23. července 2018. Vladimír Řepka informaci České justici potvrdil.

Novým mluvčím ministerstva spravedlnosti se stal Vladimír Řepka, který se na ministerstvo přesnusul z nedalekého ministerstva práce a sociálních věcí. Tam působil od března letošního roku.

Řepka informaci o změně svého působiště potvrdil České justici v sms zprávě s tím, že se role tiskového mluvčího ujme od pondělí 23. července. Dnes na ministerstvu přebíral agendu od končící mluvčí Terezy Schejbalové, která se rozhodla ukončit své angažmá s koncem ministrování Roberta Pelikána.

Řepka před nástupem na ministerstvo spravedlnosti působil týden také na tiskovém odboru vlády, nakonec se ale dohodl s novým  ministrem spravedlnosti na spolupráci. Před vládním angažmá působil Řepka na tiskovém oddělení pražského magistrátu, kde byl tři roky. Předtím sedm let v odboru komunikace ministerstva vnitra, kde měl na starosti mimo jiné volební agendu a vystupoval v roli tiskového mluvčího.

(epa)