Kněžínek a jeho náměstci jednali se zástupci profesních komor Foto: MSP

Ministr Kněžínek se setkal se zástupci České advokátní komory

Ministr spravedlnosti Jan Kněžínek se v pondělí setkal se zástupci České advokátní komory (ČAK). Jednání navazovalo na předchozí schůzku se zástupci Notářské komory. V obou případech se jednalo o první oficiální setkání se zástupci těchto profesních komor.

Snahu spolupracovat s profesními komorami Kněžínek avizoval již po svém jmenování. „Aby fungovala komunikace se zástupci obou komor, je potřeba se pravidelně potkávat. Využil jsem čas vládních prázdnin k tomu, abychom s představiteli probrali konkrétní témata i způsob komunikace s Ministerstvem spravedlnosti,“ uvedl ministr po jednání.

S prezidentem Notářské komory Radimem Neubauerem řešili zástupci ministerstva např. otázku dohledu a důsledných kontrol výkonu notáře, zápisu do obchodního rejstříku a posílení opatření na poli boje s legalizací výnosů z trestné činnosti. Bezplatná právní pomoc občanům, rekodifikace procesních předpisů, příprava zákona o hromadných žalobách a předjednání stanoviska k Úmluvě o advokátní profesi byla témata jednání s předsedou České advokátní komory Vladimírem Jirouskem.

(red)