Foto: archiv

Dozorčí rada DPP doporučila ukončit spolupráci s právníkem Hlínou

Dozorčí rada pražského dopravního podniku (DPP) dnes doporučila představenstvu revizi všech smluv s advokátní kanceláří HSP & Partners, v níž působí právník Květoslav Hlína. Rovněž doporučila ukončit spolupráci podniku s kanceláří. Uvedl to náměstek primátora a člen dozorčí rady DPP Petr Hlubuček (STAN). Advokátní kancelář v minulosti zastupovala společnost Agrofert a v médiích se loni objevily informace o vlivu Hlíny na chod DPP.

„(Dozorčí rada) doporučila představenstvu revizi všech smluv uzavřených s advokátní kanceláří HSP a ukončení jejího působení v DPP. Je důvodné podezření, že pan Hlína ve stejném okamžiku zastupoval DPP i jeho dodavatele, kupříkladu společnost Huawei, která byla Národním úřadem pro kybernetickou a informační bezpečnost vyhodnocena jako riziko z hlediska bezpečnosti státu,“ uvedl Hlubuček.

Kancelář HSP & Partners vypracovala pro podnik například analýzu získání pozemků nutných pro stavbu trasy metra D.

DPP je největší městskou firmou, zaměstnává skoro 11.000 lidí. V Praze provozuje linky metra, tramvají, autobusů a lanové dráhy. Město dává na provoz podniku ročně více než 13 miliard korun.

(čtk)