Paralely

0
Paralely
Policie ČR nemůže vyvozovat závěry z něčeho, co jí nebylo sděleno, míní na policejním prezidiu Ilustrační foto: archiv

Středa 5. února 2014, společná tisková zpráva ÚOOZ a Vrchního státního zastupitelství v Olomouci

PRAHA – Detektivové Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu doprovázení 1380 příslušníky URNA, vojenským přepadovým komandem 601. základny v Prostějově v počtu 48 mužů, dvěma obrněnými transportéry české výroby a dvěma nákladními vozidly Tatra, které je táhnou, dnes od rána zasahují na několika místech v Praze 1, konkrétně u Prašné brány a u Vltavy poblíž Klárova, víc ale nebudeme s ohledem na citlivost věci upřesňovat, stejně se nám tam hromadí turisti.

Zásah souvisí s případem odhalené korupce v nejvyšších patrech politiky. Zadržen byl jeden expremiér J.R. a jeden guvernér centrálního úřadu M.S., které ale nemůžeme jmenovat, protože jinak na nás vletí předseda jiného centrálního úřadu I.N., kterého taky nemůžeme jmenovat, aby se nepřišlo na to, že je to slavný ochránce Prahy před velkou vodou.

Oba muži budou brzy, až se nám podaří sehnat státního zástupce z Olomouce, obviněni ze sjednání politické trafiky, aspoň tedy doufáme. Mohlo by jít třeba o zneužívání pravomoci veřejného činitele, sazba každopádně aspoň 8 let, aby nám soudce z pobočky Ostrava, až nějakého seženeme, dovolil vazbit. Pokud ovšem Nejvyšší soud neurčí jinak.

Do akce byl povolán též vrtulník, který oba muže dopraví do Ostravy, aby se zpátky museli vracet na svoje náklady vlakem.

Více informací v tuto chvíli nemůžeme vzhledem k citlivosti celé věci sdělit, dívejte se ale v neděli na Otázky Václava Moravce, tam bude celý videozáznam ze zatýkání i s expremiérem v županu.

S pozdravem

ve jménu Dobra
vrchní rada Šlachta