Předsedkyně ČTÚ Hana Továrková Foto: Radek Čepelák

Hana Továrková byla zvolena místopředsedkyní evropského sdružení regulátorů

Předsedkyně Rady Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) Hana Továrková byla na právě probíhajícím 52. plenárním zasedání Rady regulačních orgánů sdružení BEREC (Sdružení evropských regulačních orgánů v oblasti elektronických komunikací) zvolena do čela BEREC na příští rok. Stala se jedním ze tří místopředsedů.

„Je skvělé že ve vedení BEREC budou zástupci menších zemí EU jako je Česko a Chorvatsko,“ uvedl Ivan Marták, předseda slovenského Úřadu pro regulaci elektronických komunikací a poštovních služeb. „Úspěch následuje po úspěchu z minulého týdne, kdy byla Česká republika znovuzvolena do Rady Mezinárodní telekomunikační unie, což umožní naší zemi lépe prosazovat vize a plány v této oblasti,“ sdělila České justici mluvčí ČTÚ Tereza Meravá.

Užší vedení BEREC v příštím roce povede Konstantinos Masselos (EETT, Řecko). Členy tzv. „troiky“ budou dále současná předsedkyně BEREC Annemarie Sipkes (ACM, Nizozemsko) a Tonko Obuljen (HAKOM, Chorvatsko), který byl dnes zvolen předsedou na rok 2024. Předsedkyně Rady ČTÚ byla zvolena mezi trojici místopředsedů na jeden rok. Spolu s ní budou tuto funkci zastávat Robert Mourik (ComReg, Irsko) a Branko Kovijanić (EKIP, Černá hora), který bude reprezentovat členy BEREC mimo Evropskou unii.

(red)