Ministr spravedlnosti se setkal s předsedkyní Krajského soudu v Ústí nad Labem Lenkou Ceplovou Foto: MInisterstvo spravedlnosti

Blažek se setkal se zástupci severočeské justice, řešili stavbu justičního areálu

Ministr spravedlnosti Pavel Blažek společně se svými náměstky Radomírem Daňhelem, Karlem Dvořákem a Antonínem Stanislavem pokračuje v pracovních cestách do krajů.  Dnes ministr navštívil kraj Ústecký.

Se zástupci severočeské justice ministr Blažek s náměstky jednal o materiálním zabezpečení soudů a státních zastupitelství, o výstavbě justičního areálu nebo o chystané legislativě.

Pavel Blažek se na této pracovní návštěvě setkal s předsedkyní ústeckého krajského soudu Lenkou Ceplovou. S předsedy okresních soudů se věnovali tomu, jaká aktuální témata se řeší a jak může Ministerstvo spravedlnosti přispět a pomoci.

Jednání s vrchní státní zástupkyní Lenkou Bradáčovou Foto: Ministerstvo spravedlnosti

Odpoledne si ministr spravedlnosti spolu se svými náměstky Radomírem Daňhelem, Karlem Dvořákem a Antonínem Stanislavem prohlédli místo, kde vyroste nový justiční areál. Ministerstvo již zahájilo veřejnou zakázku na zhotovitele justičního areálu v Ústí nad Labem.

Během návštěvy Ústí nad Labem se Pavel Blažek společně s vrchní státní zástupkyní Lenkou Bradáčovou potkali také s krajským státním zástupcem Radimem Kadlčkem a s okresními státními zástupci.  

(epa)