Ministr spravedlnosti Pavel Blažek Foto: Ministerstvo spravedlnosti

Blažek navštívil Ostravu, řešil materiální zabezpečení soudů i státních zastupitelství

Informace o připravované legislativě nebo diskuse s předsedy okresních a předsedou Krajského soudu v Ostravě a státními zástupci o materiálním zabezpečení. To byla hlavní témata návštěvy ministra spravedlnosti Pavla Blažka na jednání v Ostravě.

Blažek společně s náměstky Radomírem Daňhelem, Antonínem Stanislavem a vrchní ředitelkou Klárou Cetlovou pokračuje v pracovních cestách do krajů. Ostrava byla po Českých Budějovicích,Ústí nad Labem a návštěvě Generálního ředitelství vězeňské služby jejich další pracovní zastávkou.

Při prohlídce střediska Nová šance Foto: Ministerstvo spravedlnosti

Ministr navštívil Krajský soud v Ostravě, kde se setkal s jeho předsedou Petrem Novákem a jeho kolegy. S předsedy okresních soudů pak probrali aktuální témata.

Další jednání se uskutečnilo spolu s vedoucím Vrchního státního zastupitelství v Olomouci Radimem Daňhelem na ostravském krajském státním zastupitelství. Zde Pavel Blažek jednal s krajským státním zástupcem Liborem Malým, jeho kolegy z krajského a okresních státních zastupitelství.

Odpoledne si ministr spravedlnosti spolu se svými náměstky a vrchní ředitelkou prohlédli středisko zaměřené na muže po výkonu trestu, Novou šanci. Primárně se zde zabývají postvězeňskou péčí (resocializací), hledáním účinných forem snižování recidivy, efektivnější adaptací propuštěných mužů z výkonu trestu a pomocí lidem bez domova.

(epa)