Předseda Spolkového německého kriminálního svazu (BDK) André Schultz Foto: wikipedia

Předseda spolkového svazu: Deset procent migrantů jsou delikventi, nejsou váleční uprchlíci

Kolem deseti procent uprchlíků v Německu jsou delikventi a někteří už jako delikventi do Německa vstoupili. Údaj vychází z konkrétních případů a poskytl ho předseda Spolkového německého kriminálního svazu (BDK) André Schultz. Tito delikventi nejsou váleční uprchlíci, jsou to už v domovských zemích usvědčení zločinci.

Fakta, varování i kritika zazněla v rozhovoru předsedy BDK André Schultze, který poskytl deníku Die Welt. „Do země nepřicházejí jen kardiochirurgové… Kolem deseti procent uprchlíků jsou delikventi. Ukazují to počty případů v jednotlivých zemích,“ uvedl André Schultz. Podle posledního oficiálního odhadu má do Německa přicestovat do konce letošního roku jeden milión přistěhovalců a žadatelů o azyl.

André Schultz ukázal problém kriminality na konkrétním městě. Podle jeho slov v Brunswicku, kde bylo zpočátku 500 žadatelů o azyl, jich je nyní 3000. V okolí ubytovny došlo ke znatelnému nárůstu majetkové trestné činnosti, především vloupání do bytů, krádeží kol a krádeží v obchodech. Kriminální policie musela reagovat a zřídit zvláštní komisi, aby dostala situaci pod kontrolu.

Na otázku, kdo jsou pachatelé, André Schultz doslova řekl: „Důležité zjištění. Nejsou to žádní váleční uprchlíci. Nejsou to Syřané, nejsou to Afgánci, nejsou to Iráčané. Jsou to mladí lidé z Balkánu, Kavkazu, severní, střední a západní Afriky. Obvykle jsou to osoby, které byly odhaleny jako pachatelé už v jejich domovských zemích.“

Jak vyplývá z jeho dalších slov, mezi pachateli majetkové trestné činnosti je tak mnoho Gruzínců a dokonce lze v této souvislosti hovořit o organizované trestné činnosti a ruské mafii.
Podle André Schultze bylo mnoho Gruzínců doslova naverbováno za účelem páchání trestné činnosti, zejména vloupání a krádeží v Německu. „Přijedou sem, nechají se zaregistrovat, požádají o získají celý rok legálního pobytu. Dostanou kapesné a ubytování, ale o to jim nejde. Jsou zde, aby páchali trestnou činnost. Mluvíme o více, než tisíci lidí, které jsme schopni jasně určit,“ uvedl předseda BDK.

Politici dostávají varování od roku 2011

Musíme vzít v úvahu, že přišlo mnoho mladých mužů bez perspektivy a bez perspektivy zůstávají. Část delikventů je z této skupiny a je to normální, neboť za stejných okolností by se delikventi rekrutovali z Němců. „Náboženství a původ hrají vedlejší roli,“ uvedl André Schultz.

Předsedu Spolkového německého kriminálního svazu podle jeho slov překvapila reakce politiků na zástupy přistěhovalců a žadatelů o azyl v Německu, jejich počtu se politici diví: „Od roku 2011, od ,arabského jara´ jsme každý rok předkládali situační zprávu, která jasně říkala: Pozor, pašeráctví se zvyšuje, je potřeba počítat s mnoha uprchlíky. A každý rok se nestalo nic.

Podle jeho slov bezpečnostní riziko nepřišlo až s vlnou přistěhovalců, ale jeho základ je už v schengenském systému, když byly odstraněny hranice, ale nedošlo k adekvátní reakci na tuto skutečnost. Jak dále předseda BDK uvedl, informace od zahraničních zpravodajských služeb říkají, že riziko terorismu se nezvyšuje. André Schultz je předseda Spolkového německého kriminálního svazu od roku 2013.

(ire)