Ministerstvo spravedlnosti Foto: Eva Paseková

Ekonomickým náměstkem Ministerstva spravedlnosti bude Zbyněk Spousta

Novým náměstkem Ministra spravedlnosti pro řízení sekce provozní a právní se stane ředitel odboru investic a majetku Zbyněk Spousta. Informaci České justici potvrdil mluvčí resortu Vladimír Řepka s tím, že Spousta bude do funkce jmenován 1. února.

Ministr spravedlnosti Jak Kněžínek si Spoustu vybral ze tří uchazečů, kteří mu byli doporučeni v rámci výběrového řízení. Celkem se o funkci ucházelo pět lidí. Podle informací České justice byli kromě Spousty ve výběrovém řízení doporučeni dosavadní náměstek Miroslav Zábranský, a zástupkyně Odboru evropských programů a dotací Hana Tajčová. Zábranský, kterého jmenovala v roce 2015 exministryně Helena Válková tak ve funkci končí.

Ministr Kněžínek už dříve rozhodl, že legislativní sekci a sekci dohledu a justice budou na ministerstvu spravedlnosti z pozice náměstků řídit Michal Franěk a Klára Cetlová.

Ministerstvo mělo do konce minulého roku spojenou sekci justiční a legislativní, které šéfoval Franěk, sekci mezinárodní a ústavněprávní s náměstkem Petrem Jägerem, sekci trestní politiky s Vladimírem Zimmelem a ekonomickou sekci s náměstkem Miroslavem Zábranským. Od počátku letošního roku se tyto útvary zúžily na legislativní sekci, sekci dohledu a justice a sekci provozní a právní.

(epa)