Problematika regulace prostituce se v ČR řeší dlouhodobě. Foto: Mediafax

Poslanci se začnou zabývat návrhem na regulaci prostituce

Poslanci by se dnes měli začít zabývat pražským návrhem zákona o regulaci prostituce. Čeká je také posuzování poslaneckého návrhu, podle kterého by Pražané volili do městského zastupitelstva jako do zastupitelského sboru kraje, nikoli obce. Na programu schůze jsou také různé mezinárodní smlouvy.

Pražský návrh předpokládá, že prostitutky a prostituti by museli mít zvláštní průkazy a chodit pravidelně na lékařské prohlídky. Podléhali by taky daňové povinnosti. Úřady by povolovaly nevěstince. Proti normě se postavila vláda, podle níž odporuje mezinárodním závazkům Česka.

Poslanecký návrh na změnu voleb do pražského zastupitelstva by například znamenal, že městští politici nemohli dělit Prahu na volební obvody a obyvatelé metropole by volili v jednom obvodu. Zastupitelů by bylo pevně 65.

Sněmovna dále bude pokračovat v projednávání vládní novely zákona o dluhopisech, která vyjasňuje právní postavení takzvaných hybridních obligací. Ve druhém čtení by měli poslanci projednat taky vládní předlohu, která mění zákony v souvislosti s novými směrnicemi a nařízením EU ohledně podnikání finančních institucí.

-čtk-