"Nikdy jsem nevystavil žádnou omluvenku nebo doporučení pro soud pro pana Janouška, jak lživě tvrdila některá media, říká exsenátor Dryml. Foto: Mediafax

Ředitel krkonošské nemocnice Dryml popírá spolupráci s Romanem Janouškem

Ředitel Krkonošské nemocnice ve Vrchlabí Vladimír Dryml popřel, že by vystavil omluvenku k odkladu nástupu vězení pro podnikatele Romana Janouška. O ní referovala média tento týden. “Osobně jsem žádnou omluvenku nikomu nepsal, zdravotní komplikace Romana Janouška se u nás řešily, protože jsme nejbližší zdravotnické zařízení u Špindlerova Mlýna. V takových situacích není pro pacienta prioritou řešit, kdo je v nemocnici ředitelem. O žádném omluvence na odklad nástupu do výkonu trestu nic nevím”, říká exsenátor Dryml, který věc považuje za účelové nařčení své osoby.

”Česko-německá horská nemocnice je nejbližší zdravotnické zařízení u Špindlerova Mlýna, vozí k nám ale případy a úrazy i z ostatních lyžařských areálů, protože máme moderní pohotovost, úrazové oddělení i jednotku následné péče. Vzhledem k prominentní pověsti Špindlerova Mlýna pro nás nejsou ošetření a hospitalizace známých osobností nic mimořádného, naopak je naší povinností poskytnout jim péči jako ostatním pacientům. Nikoho neposíláme jinam, protože se o něm právě píše v novinách”, uvedl Vladimír Dryml

Roman Janoušek byl ve Vrchlabí hospitalizován v září. „Nikdy jsem nevystavil žádnou omluvenku nebo doporučení pro soud pro pana Janouška, jak lživě tvrdila některá media. Považuji tvrzení některých medií za účelová s cílem odvrátit pozornost od vyšetřování podivných nákupů, zejména ve fakultních nemocnicích Ostrava a Hradec Králové”, tvrdí Vladimír Dryml.

Zprávy médií z tohoto týdne bývalý senátor podle svých slov považoval za pouhou spekulaci navazující na hospitalizaci pana Janouška v září, sám prý žádné potvrzení nikomu rozhodně nevystavil. „Konstatování ošetřujících lékařů pouze popisuje lékařská doporučení přiměřená stavu pacienta, což je zákonná povinnost každého zdravotníka,” uvedl Vladimír Dryml.

Podnikatel Roman Janoušek, který byl odsouzen na 4,5 roku do vězení za sražení ženy autem, požádal soud o odklad nástupu trestu. Předseda soudního senátu Městského soudu v Praze o jeho žádosti rozhodne v nejbližších dnech. Janouškův advokát Vít Široký už dříve uváděl, že jeho klient má zdravotní problémy po operaci hlavy a že se možná bude muset podrobit novému operačnímu zákroku. Podle deníku Blesk by měl nastoupit do ruzyňské věznice v úterý 18. listopadu.

Robert Malecký