Tereza Schejbalová je zkušená profesionálka, má za sebou práci v Českém rozhlasu i v České televizi Foto: Facebook

Ministerstvo spravedlnosti má novou mluvčí Terezu Schejbalovou z ČT

Ministerstvo spravedlnosti si vybralo za novou mluvčí redaktorku České televize Terezu Schejbalovou. Tereza Schejbalová se začne v nejbližších dnech v nové funkci zaučovat.

České justici to potvrdily zdroje mimo ministerstvo, neboť samo ministerstvo jméno nové mluvčí z neznámého důvodu tají. Na žádost o sdělení výsledku výběru nové mluvčí současný ředitel tiskového odděleni ministerstva spravedlnosti Pavel Procházka velmi důrazně uvedl: „Nebudeme to potvrzovat ani vyvracet.“ Také současná mluvčí Kateřina Hrochová sdělila pouze „no comment“.
Přitom Tereza Schejbalová je zkušená profesionálka, má za sebou práci v Českém rozhlasu i v České televizi a podle profilu na Linked In studovala University of Qeensland. V České televizi se podílela na přípravě reportáží hlavní zpravodajské relace Události ČT i na reportážích pro porad 168 hodin.
Také organizace natáčecího štábu, rešerše v databázích a komunikace s respondenty včetně PR agentur a tiskových mluvčích jsou schopnosti, které Tereza Schejbalová v nové funkci zcela jistě využije. Množství reportáží natočila Tereza Schejbalová živě ze Senátu a z Poslanecké sněmovny Parlamentu.
Funkce mluvčí ministerstva spravedlnosti je exponovaná a riziková, neboť osoba ve funkci mluvčí se v resortu spravedlnosti mění vždy s novým ministrem a ke změnám ministra dosud docházelo po roce.
Někdejší ministr Jiří Pospíšil odvolal mluvčí ministryně Daniely Kovářové Jitku Zinke a jmenoval mluvčí Terezu Palečkovou. Palečková bylo za ministra Pavla Blažka v roce 2012 nahrazena Petrou Hrubou. Ministryně Marie Benešová si v roce 2013 poté za mluvčí zvolila Štěpánku Čechovou. S ministryní Helenou Válkovou přišla v roce 2014 nová mluvčí Kateřina Hrochová. Po další v řadě změn ve funkci ministra spravedlnosti se nyní v roce 2015 opět změní osoba tiskového mluvčího a přijde Tereza Schejbalová.

-ire-