Justiční elektronické aplikace postihl výpadek

Justiční elektronické aplikace dnes dopoledne postihl výpadek. Ministerstvu spravedlnosti se do podvečera podařilo část systémů včetně insolvenčního rejstříku a rejstříku trestů obnovit, experti podle tiskového oddělení úřadu intenzivně pracují na zprovoznění ostatních serverů a soudních podatelen. Ministerstvo o tom informovalo v tiskové zprávě.

Výpadek nastal kvůli poruše elektroinstalace v pražském justičním areálu Na Míčánkách, aplikace by měly být kompletně znovu zprovozněny během několika hodin, uvedlo ministerstvo v podvečer. Justiční areál zůstal dnes uzavřený.

„Prioritou je nyní vyřešení všech technických problémů tak, aby mohl být justiční areál Na Míčánkách zítra, tj. 16. 8. 2016, otevřen v plném provozu. Doporučujeme však sledovat webové stránky ministerstva spravedlnosti pro aktuální informace,“ uvedl úřad.

O dalším vývoji bude ministerstvo informovat na svém webu, s případnými dotazy se lze obracet na e-mailovou adresu [email protected] nebo na telefonní číslo 737247167.

Vršovický areál Na Míčánkách je nejrozsáhlejším justičním komplexem v ČR. Sídlí v něm obvodní soudy a obvodní státní zastupitelství pro Prahu 4, 6, 8, 9 a 10 a také střediska Probační a mediační služby.

(čtk)