Produkt bude určený pouze pro kvalifikované investory s minimálním vkladem jednoho milionu korun Foto: Pixabay

Investiční skupina nabídne možnost investovat do soudních sporů

Skupina Wood & Company nabídne klientům možnost investic do soudních sporů. Kapitál ve fondu, do kterého investoři peníze vloží, poskytne poškozené straně k financování nákladů soudního sporu, v případě úspěchu získá podíl na vymožené částce. Skupina to dnes uvedla v tiskové zprávě. Podle ní je to první možnost fondového investování do soudních sporů na českém trhu.

Produkt bude určený pouze pro kvalifikované investory s minimálním vkladem jednoho milionu korun nebo 125.000 eur. Minimální investiční horizont je pět let. „Výsledky soudních sporů nejsou obvykle ovlivněny makroekonomickými trendy a nekorelují tak s výkony tradičních aktiv nebo nemovitostí, což může přispívat ke snížení volatility portfolia,“ uvedl ředitel Wood & Company Miroslav Nosál.

Investice bude spravovat podfond Alpha z fondu kvalifikovaných investorů LitFin. Ten je aktivní v investování do soudních sporů v jiných evropských zemích, mimo jiné v minulosti financoval soudní spory s firmou Google nebo s karetními asociacemi Visa a Mastercard. Fond se zaměřuje na financování skupinových sporů, v nichž už poškození pouze prokazují výši způsobené škody, což podle investiční skupiny zvyšuje šanci na získání podílu na odškodném.

(čtk)