Podpálení spícího bezdomovce v metru vyšetřují Němci jako podezření z pokusu vraždy Foto: Facebook

Gang sedmi Syřanů a Libyjce měl podpálit na Štědrý den v Berlíně bezdomovce v metru

V berlínském metru Schönleinstraße, které na Štědrý den sloužilo jako azyl berlínským bezdomovcům, došlo k pokusu o upálení jednoho z nich. Podezřelý je gang sedmi přistěhovalců, který se skládá ze šesti Syřanů a jednoho Libyjce, uvedla berlínská policie na dotaz deníku Die Welt. Skupinu zločinců odhalili díky kamerovému systému.

Podle deníku Die Welt jen díky zásahu kolemjdoucích a strojvedoucího metra, který hořícího muže uhasil hasícím přístrojem, sedmatřicetiletý bezdomovec neuhořel. Sedm mužů ve věku od patnácti do 21 let, kteří jsou ze zločinu podezřelí, po svém činu uteklo a odjelo metrem, uvádí deník.

Policie jejich fotografie z metra v pondělí zveřejnila po rozsáhlé analýze záznamů z kamerových systémů a potvrdila, že identita podezřelých je již známá. Na dodatečný dotaz deníku Die Welt berlínská policie uvedla, že jde o šest Syřanů a jednoho Libyjce. Většina z gangu mladých mužů se poté přihlásila na různých  policejních odděleních v Berlíně. Sedmý podezřelý byl zatčen.

Podpálení spícího bezdomovce v metru vyšetřují Němci jako podezření z pokusu vraždy. Kolemjdoucí museli nejen uhasit hořící oděv spícího opilého muže, ale také papíry mezi kterými ležel. „Tisíce lidí v hlavním městě nemají byt,“ uvádí deník Die Welt . Proto se pro ně tradičně v zimě otevírá metro.

Deník dále v souvislosti s otřesnou událostí připomíná video, které kolovalo po sociálních sítích, na kterém přistěhovalec brutálně zkopnul v berlínském metru ze schodů mladou ženu, která skončila se zlomenou rukou. To se stalo čtyři stanice od pokusu o upálení bezdomovce, uvádí Die Welt. Také tento zločinec, který byl přistěhovalcem z Balkánu, byl identifikován a v současnosti je ve vazbě.

Irena Válová