Soudem stanovený znalec Krejčířovu vilu prohlédl a v rámci exekučního řízení ocení. Chystá se nedobrovolný prodej. Foto: reprofoto ČT

Schyluje se k exekuční dražbě vily Radovana Krejčíře

Znalec, kterého pověřil soudní exekutor, provedl odbornou prohlídku vily uprchlého Radovana Krejčíře v Černošcích a začíná pracovat na znaleckém posudku. Výsledkem bude mimo jiné stanovení ceny vily.´Následovat by mělo usnesení o ceně nemovitosti, vydání dražební vyhlášky s nejnižším podáním a oznámení termínu a místa konání dražby, oznámila dnes mluvčí Exekutorské komory Petra Báčová.

K ustanovení znalce došlo poté, co v trestním řízení vedeném proti Radovanu Krejčířovi bylo zrušeno zajištění pro případný trest propadnutí majetku dlužníka. Po vyhotovení znaleckého posudku bude z procesního hlediska následovat vydání usnesení o ceně nemovitosti. Poté bude moci být vydána dražební vyhláška, kde se stanoví nejnižší podání, termín a místo konání dražby, informuje Petra Báčová.

Očekává se, že se o výtěžek dražby přihlásí více věřitelů. Podle Petry Báčové jsou v současné době jsou proti Krejčířovi vedeny tři exekuce a celková dlužná částka činí 200 miliónů korun. Cílem exekučních řízení je zpeněžit majetek odsouzeného a umořit tak pohledávky věřitelů.

„Exekuční příkaz k prodeji je vydán i na druhou nemovitou věc, která se nachází v Černošicích, jakož i na další nemovité věci ve vlastnictví dlužníka. Co se týče samotného exekučního prodeje vily, která je dle rozhodnutí soudu ve společném jmění manželů, ačkoliv v katastru nemovitostí je zapsána pod jménem manželky dlužníka, dosud nebyla provedena prohlídka nemovité věci a nebyl vypracován znalecký posudek, neboť exekuční řízení zatím probíhá jinými způsoby. V řízení o vyloučení nemovitých věcí z exekuce již bylo pravomocně rozhodnuto – soud zamítl žalobu na vyloučení nemovitých věcí z exekuce,“ uvádí k majetku Radovana Krejčíře mluvčí Exekutorské komory.

-ire-