Předseda Krajského soudu v Ústí nad Labem Luboš Dörfl. Foto: archiv

Obchodní úsek ústeckého krajského soudu vede Jaroslava Mištová

Krajský soud v Ústí nad Labem má nové vedení obchodního úseku. Po dvou měsících, kdy jej nový předseda soudu Luboš Dörfl vedl sám, aby se s jeho činností důkladně seznámil, pověřil vedením soudkyni Jaroslavu Mištovou. Zároveň vypsal na místopředsednickou funkci výběrové řízení.

Jaroslavu Mištovou Dörfl pověřil vedením úseku a obchodního rejstříku ve středu 17. prosince. „Paní doktorka Mištová zůstane ve funkci do doby, než z výběrového řízení vzejde nový místopředseda“, uvedl předseda soudu poté, co na poradě oznámil tuto skutečnost soudcům obchodního úseku.

JUDr. Jaroslava Mištová byla do funkce soudkyně Krajského soudu v Ústí nad Labem jmenována 21. 11. 2001, od počátku působí na obchodním oddělení. Před jmenováním soudkyní působila jako advokátka.

Post místopředsedy pro obchodní úsek byl neobsazený od října, kdy vypršela funkce dosavadní místopředsedkyni Ivetě Hendrychové. Ta byla Dörflovou protikandidátkou ve výběrovém řízení na post předsedy soudu.

Dörfl, který do Ústí přišel z Vrchního soudu v Praze,  po svém jmenování v říjnu řekl, že výběrové řízení na obchodním úseku nevypíše, dokud se s jeho činností blíže neseznámí. „Vlezu si do bot místopředsedy na obchodním úseku sám. Nechci, aby to vypadalo, že si myslím, že jsem schopen dlouhodobě zvládnout obojí. Nejsem. Ale využiji to jako příležitost zdejší obchodní úsek poznat. Udělat si svůj osobní závěr, jací soudci zde jsou a jak ten úsek funguje,“ řekl tehdy v rozhovoru pro Českou justici.

-rm-