Bývalý generální ředitel VS Pavel Ondrášek Foto: Vězenská služba

Bývalý šéf VS Ondrášek: Svůj odchod od Celní správy jsem dlouhodobě plánoval

Z místa bezpečnostního poradce na Generálním ředitelství Celní správy minulý týden odešel bývalý šéf Vězeňské služby. „Už v době svého nástupu k Celní správě jsem počítal s odchodem do zálohy, pokud nebudou naplněny mé představy o dalším působení v rámci bezpečnostních sborů,“ komentoval svůj odchod pro Českou justici Pavel Ondrášek.

Ondrášek zdůrazňuje, že místo opustil na vlastní žádost. K odchodu se podle České televize rozhodl poté, co vyšly najevo chyby zkušební komise, u níž skládal potřebné testy. O regulérnosti zkoušek, které musel Ondrášek při nástupu na Celní správu složit, má vedení Celní správy pochybnosti. „Bylo zjištěno, že došlo k systémovému pochybení zkušební komise. Opatření k nápravě budou přijata až po ukončeném prověřování,“ popsala mluvčí Celní správy Hana Prudičová.

Čtěte také rozhovor s Pavlem Ondráškem: Pelikána nevydírám, měl by se omluvit, říká Ondrášek

Ondrášek to ale odmítá. „Svůj odchod jsem jako alternativu plánoval dlouhodobě a nemá naprosto nic společného s činností zkušební komise. Jde pouze o nepodloženou spekulaci České televize,“ řekl bývalý ředitel Vězeňské služby České justici.

Pavel Ondrášek tak nyní zůstává generálem v záloze. Ondrášek přišel do Celní správy po odchodu z pozice generálního ředitele Vězeňské služby, odkud musel odejít kvůli rozhodnutí Městského soudu v Praze. Ten vloni v prosinci vyhověl žalobě jeho odvolaného předchůdce a současného generálního ředitele Petra Dohnala.

(epa)