S advokátní kanceláří Císař, Češka, Smutný spolupracuje Arsène Verny

S advokátní kanceláří Císař, Češka, Smutný nově spolupracuje profesor Arsène Verny. Je mezinárodně uznávanou kapacitou v oblasti evropského i mezinárodního práva. Devět let působil jako hlavní právní poradce Evropské komise v harmonizačních otázkách. V době přijímání České republiky do Evropské unie zodpovídal za zajištění souladu českého práva s právem evropským. Ze stejné pozice se zabýval rovněž slovenským, maďarským, estonským a chorvatským právem.

Profesor Verny, původem z Ústí nad Labem, působil v posledních letech jako advokát zejména v Bruselu a Berlíně a nyní se vrací do České republiky a stává se členem týmu advokátní kanceláře CÍSAŘ, ČEŠKA, SMUTNÝ. Specialista na soukromé a veřejné hospodářské právo se v kanceláři zaměří na výstavbu specializace v oblasti evropského dopravního a soutěžního práva a práva nových médií jakožto práva IT/IP.

„Jsem přesvědčen o tom, že mé během posledních 20 let v různých státech Evropské unie a v rámci spolupráce s evropskými institucemi načerpané zkušenosti budou velkým přínosem pro úspěšný vstup advokátní kanceláře CÍSAŘ, ČEŠKA, SMUTNÝ na trh v oblasti supranacionálních a mezinárodních odborných právních služeb,“ říká profesor Verny.

Arsène Verny, držitel prestižního akademického titulu Jean Monnet Profesor, patří k předním evropským akademikům. Působil na řadě významných univerzit, například v Berlíně, Bamberku, Frankfurtu nad Odrou či v Kerkrade v Nizozemsku, ale rovněž v Praze a v Plzni. Vedle přednáškové činnosti zastával na vysokých školách i významné manažerské posty.

Akademicky je činný rovněž v současnosti, přednáší na Dunajské univerzitě v Kremži v Rakousku v rámci nové pilotní specializace postgraduálního studia „Řešení konfliktů v mezinárodních vztazích“. Profesor Verny také spoluzaložil soukromou univerzitu Robert Schuman University. Vedle své akademické a advokátní činnosti zůstává finančním ředitelem společnosti Deutsche Edelmetallgesellschaft a rozhodcem.

Kromě právních aktivit se profesor Verny věnuje zejména Literární nadaci pro děti a mládež Valerian Arsène Verny, kterou založil společně s manželkou na památku svého tragicky zesnulého syna.

Advokátní kancelář CÍSAŘ, ČEŠKA, SMUTNÝ patří s více než sedmdesátičlenným týmem spolupracovníků mezi největší české advokátní kanceláře. V rámci své specializace klade důraz především na právo obchodní, občanské a právo veřejného investování. V letech 2013, 2014 a 2015 získala ocenění Právnická firma roku v kategorii Pro bono a společenské odpovědnosti. Kancelář je zakladatelem a hlavním korporátním mecenášem BOHEMIAN HERITAGE FUND, nadačního fondu podporujícího znamenitost české kultury. Dlouhodobě také spolupracuje s Česko-izraelskou smíšenou obchodní komorou a dalšími organizacemi. Více informací na www.akccs.cz

(red)