Foto: archiv

V Rakousku žije 114 teroristů s uděleným azylem, každý druhý přišel jako uprchlík

Z odpovědi rakouského ministra vnitra na parlamentní interpelaci vyplývá, že 40% kompliců islámských sériových vrahů přišlo do Rakouska jako uprchlíci. List  Die Kronen Zeitung situaci v naší sousední zemi označuje za časovanou bombu. Celkem 287 teroristů je sledováno, teroristé s uděleným azylem dostávají od rakouského státu sociální dávky.

Právě před rokem jsme byli přesvědčováni, že je velmi nepravděpodobné to, co se nyní potvrdilo, uvádí svůj článek  ze 13. listopadu 2016 rakouský list Die Kronen Zeitung. Tentýž den potvrdil německý list Welt am Sonntag, že všech devět vrahů z Paříze, kteří vyvraždili klub Bataclan přišlo do EU jako uprchlíci, jak již Česká justice informovala.

Jak vyplývá z odpovědi rakouského ministra Wolfganga Sobotky na parlamentní interpelaci, kterou list otiskl v originálu,  je 287 osob, které bojovaly jako džihádisté nebo se připojily v Sýrii k bojovným skupinám nebo tak chtěly učinit, v Rakousku pod dohledem státní bezpečnostní služby. Z odpovědi na parlamentní interpelaci pak dále vyplývá, že „40% těchto kompliců islámských sériových vrahů přišlo do Rakouska jako uprchlíci“, uvádí deník Die Kronen Zeitung. V otištěné odpovědi mi nisterstva vnitra na interpelaci to tak je opravdu napsáno.15050363_10207187969433410_1557100489_n
15046292_10207187970313432_1114841930_n
Teroristé azylanti mají zaručený příjem a kulturu zdarma

Z toho 114 islámských vrahů může na základě jejich statusu azylanta pobírat ve městě Vídeň zaručený sociální příjem ve výši 837, 76 euro a k tomu dostane zdarma mobil-pas a kulturní pas, což je legitimace na návštěvu kin a koncertů zdarma. „To přece není možné, aby byly tyto extrémně nebezpečné osoby u nás financovány na základě jejich statusu azylanta. Tito lidé musí být okamžitě deportováni,“ uvedl k tomu předseda FPÖ Heinz- Christian Strache.

Z uvedených 287 osob má 98 osob rakouské občanství, vyplývá z textu odpovědi interpelace. Celkem 87 by „mělo pobývat na území spolkové země“, cituje deník, který z formulace „mělo by“ vyvozuje, že rakouský stát o místě jejich pobytu ve skutečnosti neví. Dále je v odpovědi na interpelaci uvedeno, že 189 osob nemá rakouské občanství. „Přibližně 40% jsou azylanti,“ uvádí se doslova v odpovědi.

Podle deníku Die Kronen Zeitung bere údajně rakouské ministerstvo vnitra hrozbu velmi vážně. „Džhádisté, kteří přijeli, jsou pod dozorem,“ uvedl pro deník mluvčí ministerstva. Podle jeho slov bude každý případ analyzován odborníky ministerstva tak, jako například proces radikalizace osmnáctiletého džihádisty, jehož matka konvertovala k islámu, když mu bylo šestnáct let. Chlapec podle listu žil ve strachu, že není dobrým muslimem. Následkem toho konzumoval propagační materiály islámského státu a kontaktoval osoby, které mu zprostředkovaly odjezd do Sýrie, kde se dostal do válečné zóny a do kontaktu s násilím. „Tyto osoby indoktrinované řezníky islámského státu nyní žijí v Rakusku mezi námi jako tikající bomba,“ uzavírá článek rakouský deník.

Irena Válová