Ředitel společnosti Insolvence 2008 Tomáš Valášek Foto: Mediální prezentace Insolvence 2008

Společnost Insolvence 2008 za poslední dva roky téměř zdvojnásobila tržby

Společnost Insolvence 2008 a.s., jež zajišťuje IT řešení, služby a vzdělávání pro insolvenční správce, navázala na úspěšný rok 2017 a také loni pokračovala v silném růstu. K meziročnímu navýšení tržeb o bezmála třetinu na 19,4 milionu korun přispěla především poptávka insolvenčních správců po jejím komplexním řešení, jež ve všech ohledech zajišťuje správcům zázemí pro výkon jejich povolání. „Náš informační systém využívá více než 40 % všech insolvenčních správců v Česku. Jde o základ celého ekosystému, do kterého přidáváme stále nové služby, jež se zákazníkům vyplácí propojovat,“ říká výkonný ředitel Insolvence 2008, a.s. Tomáš Valášek.

K růstu tržeb za poslední dva roky na téměř dvojnásobek pomohl společnosti Insolvence 2008, a.s. také trend na trhu, který spočívá ve spojování jednotlivých insolvenčních správců do větších subjektů, nejčastěji veřejných obchodních společností. „Často mezi sebou takto v rámci jedné firmy spolupracují insolvenční správci z různých koutů republiky. Aby byla jejich činnost efektivní, potřebují stabilní a jednotný informační systém, nad nímž stojí další služby, jež dosud nepotřebovali či nechtěli řešit,“ popisuje Valášek.

Na mysli má například službu Virtuální asistentka, která insolvenčním správcům uleví od rutinních administrativních činností. Virtuální asistentky i asistenti navíc přicházejí každý den do přímého kontaktu s podněty z praxe, což početnému vývojovému týmu Insolvence 2008, a.s. pomáhá přinášet inovace odpovídající potřebám klientů.

Další oblíbenou službou jsou provozovny, jež insolvenčním správcům umožňují být vždy nablízku dlužníkům. Do zvelebování a rozšiřování těchto prostor, jichž Insolvence 2008, a.s. provozuje po celé republice už devět, firma loni investovala hodně peněz. I tak se jí ale podařilo předloňskou účetní ztrátu přeměnit v zisk. „Naši zákazníci oceňují, že nabízíme komplexní řešení, jež v sobě propojuje celou řadu služeb. Vše důležité tak najdou na jednom místě, což znamená časové i finanční úspory. Navíc mají jistotu stabilního a ověřeného partnera s desetiletou zkušeností na trhu,“ říká Valášek.

Silný růst podpořený velkým objemem investic je podle výkonného ředitele Insolvence 2008, a.s. v plánu i na letošní rok. „Být klientům nablízku a inovovat služby tak, aby stále co nejvíce odpovídaly jejich potřebám, zůstane základním stavebním kamenem našeho podnikání. Kromě toho musíme nadále sledovat české i unijní úpravy zákonných předpisů a norem v oblasti insolvencí, protože od nich se postupy našich klientů odvíjejí nejvíce.“


O společnosti Insolvence 2008 a.s.

Společnost zajišťuje systémovou integraci (IT řešení), služby a odborné vzdělávání pro insolvenční správce. Její systém Insolvenční správce® používá 40 % insolvenčních správců. Insolvence 2008, a.s. se opírá o zkušenosti právníků, odborníků v oblasti insolvenčního řízení, a především samotných insolvenčních správců, kteří se přímo podílejí na vývoji softwaru Insolvenční správce®. Nejmodernější technologické zázemí a technickou podporu zajišťuje mateřská společnost CCV Informační systémy − ryze česká softwarová společnost, která patří k předním hráčům v oblasti informačních systémů na českém a slovenském trhu.


Insolvence 2008