Novým partnerem se stal Milan Kučera, který doposud působil na pozici vedoucího advokáta Foto: AK Císař, Češka, Smutný

Novým partnerem advokátní kanceláře Císař, Češka, Smutný je Milan Kučera

Novým partnerem advokátní kanceláře Císař, Češka, Smutnýse stal Milan Kučera. Ten doposud působil na pozici vedoucího advokáta. Milan Kučera se aktuálně zaměřuje zejména na realizaci a financování strategických projektů investiční výstavby jako je financování, zadávání veřejných zakázek či smluvní podmínky FIDIC.

Jeho agendou dále budou i témata spojená rozvojem evropské legislativy v oblasti práva životního prostředí a udržitelnosti, jako je například aplikace zásady DNSH (do no significant harm) nebo principu EE1 (energy efficiency first principle) v českém právním prostředí. 

„Po téměř dvou letech pokračujeme v trendu rozšiřování vedení, do něhož postupují naši mladší kolegové. V naší kanceláři však působí dlouhodobě a znají všechny důležité principy a hodnoty. Milan Kučera je jedním z nich. Vedl právní tým s širokou agendou a pro naše klienty opakovaně dosahoval vynikajících výsledků,“ říká Jaromír Císař, společník kanceláře Císař, Češka, Smutný.

Milan Kučera do kanceláře Císař, Češka, Smutný nastoupil během svého studia na Právnické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. V roce 2018 se stal advokátem a od roku 2020 byl vedoucím právního týmu. Z počátku se věnoval zejména efektivnímu uplatňování a vymáhání nároků na náhradu škody, jakož i zastupování poškozených právnických osob v trestním řízení. Od začátku své kariéry pracuje pro významnou petrochemickou společnost, které mimo jiné pomohl vyhrát řadu klíčových soudních sporů s celospolečenským dopadem.

(red)