Herec a bývalý diplomat Martin Stropnický je mezi ministry, které by měl zítra jmenovat prezident Miloš Zeman. Foto: Mediafax

Mezi Stropnického náměstky i generál Dvořák

Kandidát na ministra obrany Martin Stropnický (ANO) si už vybral tým nejbližších spolupracovníků. Podle informací České justice na post náměstka pro akvizice přijde Bohuslav Dvořák. Prvním náměstkem by měl zůstat Daniel Koštoval.

V nejužším týmu kolem Stropnického se nově objeví současný zástupce náčelníka generálního štábu generálmajor Bohuslav Dvořák. Měl by mít na starosti důležitou oblast akvizic a působit jako hlavní vojenský poradce Stropnického. Nahradit by měl současného náměstka ministra obrany pro obranné akvizice Libora Karáska.

„Až takhle bych to neviděl. Samozřejmě jsme se o tom s panem Stropnickým bavili, ale konkrétně za koho, to nemohu potvrdit. To máte možná lepší informace než já,“ řekl Dvořák. Na přímou otázku, zda může potvrdit či vyvrátit, že se má stát náměstkem Stopnického, uvedl: „To bych v současné době nepředbíhal. Samozřejmě to ale nevylučuji.“ V minulosti se Dvořák účastnil vojenských misí SFOR v Bosně a Hercegovině, AFOR v Albánii a ISAF v Afghánistánu jako velitel kontingentu české armády.

Se změnou se naopak nepočítá na postu prvního náměstka. Tím by měl zůstat Daniel Koštoval.

–dph-