Libor Vávra na sněmu Soudcovské unie Foto: Eva Paseková

Výběr na druhý pokus: Libor Vávra navrhne předsedkyní OS pro Prahu 4 Ilonu Benešovou

Předseda Městského soudu v Praze Libor Vávra navrhne ke jmenování předsedkyní Obvodního soudu pro Prahu 4 Ilonu Benešovou. Současná místopředsedkyně Obvodního soudu pro Prahu 8 Ilona Benešová těsně zvítězila ve výběrovém řízení, kde byly podle Libora Vávry předvedeny výborné výkony

Jak vyplývá z vyjádření Libora Vávry pro Českou justici, před výběrovou komisí obě kandidátky podaly takový výkon, že o vítězce těsně rozhodl jediný bod: „O jeden bod zvítězila kolegyně Ilona Benešová před kolegyní Andreou Lomozovou. Vítězku navrhnu ke jmenování. Podle výběrové komise šlo o výborné výkony,“ uvedl pro Českou justici doslova předseda Městského soudu v Praze Libor Vávra.

Včerejší výběrové řízení na funkci předsedkyně soudu pro Prahu 4 se konalo na podruhé poté, co ministr spravedlnosti Robert Pelikán odmítl jmenovat vítězku prvního výběru Zdeňku Němcovou kvůli jejímu chování v osobním sporu o nezletilého syna před 14 lety, kde měla využívat obstrukce.

V druhém výběrovém řízení se o funkci předsedkyně OS pro Prahu 4 ucházely dvě přihlášené kandidátky: stávající místopředsedkyně Obvodního soudu Praha 4 Andrea Lomozová a stávající místopředsedkyně Obvodního soudu pro Prahu 8 Ilona Benešová.Andrea Lomozová je rovněž členkou Republikové rady Soudcovské unie.

(ire)