Odstupující vrchní státní zástupce v Olomouci Ivo Ištvan Foto: Mediafax

Zeman, Bradáčová a spol. jednají na uzavřené shcůzce, dorazil i Tuhý

Vrchní státní zástupkyně v Praze Lenka Bradáčová, nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman nebo vrchní státní zástupce v Olomouci Ivo Ištvan, ti všichni mají dnes zamířit do školícího střediska v Pozlovicích u Luhačovic. Informace České justice o uzavřeném jednání vedoucích státních zástupců potvrdil mluvčí NSZ Petr Malý. Setkání se zúčastnil i policejní prezident Tomáš Tuhý.

Rozhodnutí Ústavního soudu o místní příslušnosti soudu či budoucnost zákona o státním zastupitelství nebo okolnosti a následky reorganizace policie. I taková témata v pondělí a úterý zřejmě budou řešit vedoucí státní zástupci na výjezdním zasedání. „Jedná se o každoroční akci interního charakteru, které se účastní vedoucí státní zástupci vrchních, krajských a okresních státních zastupitelství,“ sdělil České justici mluvčí nejvyššího státního zástupce Petr Malý.

Podle informací České justice se setkání zúčastnil i policejní prezident Tomáš Tuhý. „Nejvyšší státní zástupce pozval policejního prezidenta na dnešní poradu na Zlínsko. Součástí pozvánky byla i žádost o krátký příspěvek k aktuálním bezpečnostním otázkám a vztahu policie a státního zastupitelství. Policejní prezident pozvání přijal a dnešního odpoledního programu se zúčastnil,“ uvedla mluvčí policejního prezidia Jana Macalíková.

Letos se akce nekoná tak, jak je zvykem v Kroměříži v sídle Justiční akademie, která je pro tyto účely určena. Státní zástupci se mají sejít ve školícím středisku, které spadá pod Ministerstvo financí v Pozlovicích u Luhačovic.

(epa)