Které individium jmenovitě se Čechům směje z riviéry, finanční správa neuvedla. "Klíčem k úspěchu v podnikání řady pochybných podnikatelů je okrádání státu, které je tak hluboko zakořeněné v celé společnosti, že si to často ani neuvědomujeme,“ píše stát.

Proč stát zavedl EET? Daněk Krátil to šejdířům a živnostenským klanům v Praze říká polopatě

Přestože ministerstvo financí investovalo do propagace EET 28 milionů korun, mezi šejdíři, keťasi, podvodníky a klany živnostníků existují stále nepřesvědčení. Těm a jejich klientele je určena brožura finanční správy na křídovém papíře, která těmto individuím polopatě nastavuje zrcadlo.

Brožura vyšla už v roce 2015 a finanční správa ji rozdávala na konferenci o EET. Prostřednictvím příběhů „šejdíře Daňka Krátila“ seznamuje stát široké masy s nekalými praktikami individuí, která podvracejí stát a kterým mohou občané nevědomě napomáhat. Příběhy pro finanční správu nakreslil Miloslav Martenek. „Bohužel klíčem k úspěchu v podnikání řady pochybných podnikatelů je okrádání státu, které je tak hluboko zakořeněné v celé společnosti, že si to často ani neuvědomujeme,“ píše s v úvodu, aniž by autor tyto existence jmenoval.

Koho by v tuto chvíli napadly způsoby, jak někteří tzv. podnikatelé dojí stát pobíráním dotací z daní poplatníků, je na omylu. Hned první příběh Daňka Krátila je o keťasení, tedy o zbohatlících podnikajících na černo. Kapitola popisuje živnostníka, který utrží 1 900 000 korun, avšak přizná pouze 1 100 000, aby platil nižší DPFO a sociální a zdravotní pojištění, které není pojištěním.s-dokladem-nebo-bezCesta zbohatlíka Daňka Krátila od černoty k amorálnímu a parazitnímu způsobu života, kdy přestane pracovat a rozhodne se vykořisťovat nevědomého občana, je nyní daná. „Daňkovi Krátilovi se přestalo chtít pracovat. Přece jenom si nevydělává špatně a nakrade si taky slušně, tak co by pracoval,“ uvádí stát kapitolu o tom, jak zavrženíhodné individuum zaměstná zaměstnance načerno.

kratil-zamestnava-nacernoŽe s jídlem roste chuť, to ví každý a platí to i pro šejdíře, podvodníka živnostníka Daňka Krátila. „Drzost Daňka Krátila se stupňuje,“ popisuje brožura další krok zločinného podnikatele. Nyní jde o DPH a Daněk musí zatajit část tržeb, aby se nestal ze zákona plátcem DPH.danek-neplati-dphZločinci jsou rafinovaní, je známo už od 1. republiky. Že se na tomto faktu nic nemění, nyní potvrzuje finanční správa v brožuře: „Podvodníci jsou, i díky moderním technologiím, stále rafinovanější a je přes veškeré snahy těžké s nimi držet krok,“ uvádí brožura finanční správy. Rafinovaný je i Daněk, který si opatří software na krácení daní. Současně jde o osobu asociální a lhostejnou ke společnosti, jejíž výdobytky užívá, ale sám k nim nepřispívá. Je to parazit.

danek-pouziva-technologieDaněk Krátil je více než rafinovaný. Je připraven na daňovou správu tím, že si nechá ukrást účetnictví. Stát je proti tomuto kroku bezmocný.danek-zatajuje-ucetnictviŠíbr, zbohatlík a živnostník Daněk Krátil svoji nekalou činnost vykonává nenápadně v Praze. Není ovšem sám, Praha je takových plná .Jde o organizovanou skupinu, kterou autor nazývá klanem: „Daněk Krátil podniká v Praze a ví, že když se on nebo jeho klan nebude chovat podezřele, hrozí mu daňová kontrola přibližně jednou za 200 let,“ popisuje činnost nyní už celé zločinecké bandy živnostníků finanční správa.kratil-nic-neriskujeCo z toho tento hnusný zločinec má? „U Krátilů si mohli každý rok navíc dopřát nový vůz a drahou dovolenou,“ odpovídá finanční správa, když vysvětluje, že hned vedle tohoto zločince podniká řádný občan, který přiznává všechny tržby. Tuto nerovnost a pokřivené prostředí nazývá finanční správa nekalou konkurencí. Proto od 1. prosince uvalí na Daňka Krátila povinnost EET, zatímco ostatní budou využívat výjimky.
nekala-konkurenceIrena Válová