Příslušníci Policie ČR Ilustrační foto

Policisté z NCOZ opět zasahují na několika místech ČR, popřeli razie v advokátní kanceláři

Policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) dnes zasahují na několika místech včetně Prahy. Uvedla to Česká televize (ČT). Mluvčí centrály Jaroslav Ibehej řekl, že policisté provádí úkony trestního řízení. Informaci ČT o tom, že v plánu jsou i prohlídky v jedné advokátní kanceláři, popřel.

„Žádné prohlídky advokátní kanceláře neděláme,“ uvedl Ibehej. Bez dalších podrobností doplnil, že věc dozoruje Vrchní státní zastupitelství v Olomouci.

Na více místech současně zasahovali policisté z útvaru i počátkem března. Tehdy přišli do pražského sídla firmy Kapsch a do bytu jejího ředitele, do Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) v Brně, na radnici městské části Brno-střed, k místopředsedovi hnutí ANO Jaroslavu Faltýnkovi nebo k vlivnému sportovnímu manažerovi Miroslavu Černoškovi v Prostějově.

Podle tehdejších informací Ibeheje policisté konali ve dvou samostatných trestních věcech. V souvislosti s veřejnými zakázkami městské části Brno-střed pak obvinili devět lidí z účasti na zločinecké organizované skupině, zjednání výhody při zadávání veřejných zakázek a z úplatkářských trestných činů. Ve vazbě skončilo pět stíhaných a hrozí jim 10,5 roku až 16 let vězení.

(čtk)