Škoda Karoq Foto: AIMHO'S REBELLION 8490s

Justice může v následujících čtyřech letech nakupovat české osobní automobily

Ministerstvo spravedlnosti ČR a jeho podřízené organizace i další organizační složky dostanou nové automobily. Ministerstvo tak může v následujících čtyřech letech odebrat 175 vozů ŠKODA. Půjde o obměnu vozového parku v souladu se 4 rámcovými smlouvami. V pražském sídle ŠKODA AUTO Česká republika smlouvy podepsali náměstek ministryně spravedlnosti Zbyněk Spousta za objednatele a Jiří Maláček za dodavatele.

„Díky nové smlouvě můžeme pro celý resort spravedlnosti pořídit až 175 nových automobilů. Potěšilo mě, že pro Vězeňskou službu, soudy a další složky české justice pořídíme české vozy,“ uvedl Zbyněk Spousta náměstek ministryně spravedlnosti pro řízení sekce provozní a právní.

Tendr byl rozdělen na 4 části, přičemž nabídku bylo možné podat pro každou část zvlášť. ŠKODA AUTO se soutěže zúčastnila ve všech částech a její nabídky byly vyhodnoceny jako nejvýhodnější. „Ukazuje se, že vozy ŠKODA vynikají poměrem ceny k užitné hodnotě. Kromě soukromých českých motoristů si toho ve stále větší míře všímají i firmy a státní orgány. Ministerstvo spravedlnosti patří k našim nejnovějším zákazníkům z veřejného sektoru. Jsem rád, že jsme splnili náročné požadavky tendru na dodávku automobilů různého zaměření,“ prohlásil po slavnostním podpisu rámcových dohod vedoucí prodejní organizace ŠKODA AUTO Česká republika Jiří Maláček.

Ve flotile 175 vysoutěžených automobilů budou zasoupeny 4 modelové řady v několika variantách. Jedná se konkrétně o vozy FABIA COMBI Ambition 1,0 TSI, OCTAVIA Ambition 1,0 TSI, OCTAVIA COMBI Ambition 1,0 TSI, OCTAVIA COMBI Ambition 2,0 TDI, SUPERB Ambition 1,5 TSI, SUPERB Ambition 2,0 TDI, SUPERB Style 2,0 TSI 4×4, SUPERB Style 2,0 TDI 4×4 a KAROQ Ambition 2,0 TDI 4×4 v běžném provedení, které lze objednávat v základní specifikaci nebo s vybranou volitelnou výbavou a příslušenstvím. Vozidla budou kromě samotného ministerstva využívat jeho podřízené subjekty, organizační složky a příspěvkové organizace včetně soudů a státních zastupitelství. Hodnota celého tendru činí přibližně 92 milionů korun bez DPH.

Nejnovější dodávka vozů ŠKODA pro potřeby resortu spravedlnosti píše další kapitolu v dlouhé a oboustranně prospěšné spolupráci mezi společností ŠKODA AUTO a Českou republikou. České automobily již dlouhá léta slouží v resortu vnitra, ale uspěly i v centrálním výběrovém řízení ministerstva financí pro resorty dopravy, obrany, průmyslu a obchodu, kultury, školství, zdravotnictví, životního prostředí a místního rozvoje. Nyní se k nim připojuje také ministerstvo spravedlnosti.

(red)