Jeroným Tejc bude náměstkem ředitele VS Foto: Eva Paseková

Civilním náměstkem Vězeňské služby se po Dohnalovi stane Tejc

Bývalý protikorupční náměstek ministerstva spravedlnosti Jeroným Tejc se od čtvrtka stane civilním náměstkem Vězeňské služby (VS). Na starosti bude mít právní a správní odbor a odbor zdravotnické služby. ČTK to dnes sdělila mluvčí bezpečnostního sboru Markéta Prunerová.

Post civilního náměstka se uvolnil po Petru Dohnalovi, někdejším generálním řediteli sboru, který nyní nově působí na ministerstvu spravedlnosti jako náměstek vězeňské sekce. Dohnal získal místo na ministerstvu na základě výběrového řízení. Oproti tomu post civilního náměstka u VS se obsazuje přímo. „Jedná se o jmenovanou pozici, na kterou v souladu s platnou legislativou není vyhlášeno výběrové řízení,“ vysvětlila Prunerová.

Do Tejcovy gesce budou nyní podle organizačního schématu VS vedle zdravotnické problematiky spadat například veřejné zakázky bezpečnostního sboru, Centrální evidence vězněných osob, archiv nebo právní analýzy.

Právník Tejc v minulosti vedl poslanecký klub ČSSD. Na ministerstvu jako náměstek skončil v souvislosti se systemizací, kterou schválila nová vláda Petra Fialy (ODS). Tejc tehdy uváděl, že zvažuje i návrat k advokacii.

(čtk)