Do výběrových řízení do pozic náměstků na policejním prezidiu lze podat přihlášky do 15. dubna

Do výběrových řízení na uvolněné pozice náměstků na policejním prezidiu se mohou zájemci přihlásit do 15. dubna. Na dotaz ČTK to dnes sdělil mluvčí prezidia Ondřej Moravčík. Výběrová řízení prezidium vyhlásilo na pozici prvního náměstka policejního prezidenta, náměstka pro ekonomiku a náměstka pro nový úsek lidských zdrojů, informačních a komunikačních technologií a inovací.

Do výběrových řízení se podle Moravčíka zatím nikdo nepřihlásil. Funkcí prvního náměstka je zatím pověřen ředitel pražských policistů Tomáš Lerch, funkcí náměstka pro ekonomiku, kterou zastával Michal Keřka, nový policejní prezident Martin Vondrášek pověřil náměstka jihomoravské policie Jaromíra Bischofa. Keřka u policie skončil k 31. březnu.

Oblast zastřešující lidské zdroje zatím vede David Fulka. Náměstkem pro službu kriminální policie a vyšetřování zůstává Tomáš Kubík. Všechny uvolněné pozice by podle Vondráška měly být obsazeny do 1. května.

Prezidium také vypsalo výběrové řízení na pozici šéfa Ředitelství pro podporu výkonu služby. To má na starosti mimo jiné zabezpečení úkolů souvisejících s řídící a rozhodovací činností policejního prezidenta či jednání s vedoucími pracovníky jednotlivých útvarů. Do výběrového řízení mohou uchazeči opět podávat přihlášky do 15. dubna.

Personální změny ohlásil Vondrášek v pátek na tiskové konferenci po svém nástupu do funkce. V té nahradil Jana Švejdara, který ke konci března odešel do civilu. Vondrášek, který před nástupem působil na prezidiu jako první náměstek, se chce zaměřit na personální stabilizaci sboru, digitalizaci agend policie či dokončení organizačních změn ve službě kriminální policie a vyšetřování (SKPV).
(čtk)