Dvě velké advokátní kanceláře se spojují Foto: TDPA

Vznikne nová advokátní kancelář: Sokol a Trojan se spojí v Sokol, Novák, Trojan, Doleček a partneři

Advokátní kancelář Brož, Sokol, Novák (AK BSN), která patří dlouhodobě mezi nejúspěšnější advokátní kanceláře v zemi, se od nového roku spojí s advokátní kanceláří Trojan, Doleček a partneři (AK TDPa). Vznikne tak nová advokátní kancelář Sokol, Novák, Trojan, Doleček a partneři. „Rozšíření kanceláře přináší řadu výhod, včetně pokrytí nových právních oblastí, potenciál pro výraznější specializaci jednotlivých právníků a tím i prohloubení odbornosti, to vše přináší benefity i našim klientům,“ sdělil České justici Lukáš Trojan z TDPa.

Na českém trhu s právními službami dochází s příchodem roku 2023 k výrazným změnám. Jak již Česká justice informovala, dojde ke sloučení advokátních kanceláří Chrenek, Kotrba a Toman & Partneři. Nová kancelář bude fungovat pod názvem Chrenek, Toman, Kotrba. 

S novým rokem však „zanikne“ i jedna z nejznámějších advokátních kanceláří v zemi, AK Brož, Sokol, Novák, která letos oslavila 30 let své existence. Sloučí se totiž s poměrně novou kanceláří Trojan, Doleček a partneři. Jak České justici sdělil Tomáš Sokol z AK BSN, iniciativa směrem k AK TDPa vzešla z jeho strany s tím, že o možném spojení s další kanceláří se společníky diskutovali již roky.

Nová kancelář se bude jmenovat Sokol, Novák, Trojan, Doleček a partneři a jak České justici sdělil Lukáš Trojan z TDPa, má ambice k rozvoji i mimo dosud dominantní oblasti. „Máme ambici být vnímáni jako právní firma s vysokou kompetencí nejenom v oboru trestního práva, white collar crime, firemní compliance, litigaci a arbitrážích, ale zaměřujeme se na řadu dalších agend, mohu zmínit M&A, veřejné zakázky, telekomunikace, soutěžní právo, pracovní právo, real estate a další.
Spojení nám pochopitelně dává širokou personální základnu, která umožňuje rozvoj některých agend a perspektivu zaměření se na oblasti, které prozatím nebyly v hledáčku našeho zájmu,“ popsal záměry Trojan.

Sloučení předcházely audity možného střetu zájmů. „Problémů je samozřejmě celá řada. Vyplývají z faktu, že se spojují dvě právní entity a musíte řešit vše počínaje podíly společníků, přes přechod ze dvou účetních jednotek až po vybavení nových kanceláří a stěhování. Ale zatím jsme všechny možná až překvapivě hladce zvládli. Střet zájmů samozřejmě hlídáme a ani tady se zatím nic zásadního neobjevilo,“ popsal České justici proces slučování Sokol.  „V souvislosti se spojením nedochází k žádným odchodům ani příchodům. V rámci nové kanceláře pochopitelně budeme nově definovat řídící strukturu kanceláře a nelze vyloučit příchod některých nových kolegyň/kolegů,“ dodává Trojan. „V tom nejpodstatnějším stejná. Budu advokát,“ reagoval Sokol na dotaz, jaká bude jeho role v nové AK.

Petr Dimun