Pražský soudce Kamil Kydalka Foto: Se svolením Info.cz a pořadu Štrunc!

Soudce Městského soudu v Praze Kamil Kydalka rezignoval

Soudce Městského soudu v Praze Kamil Kydalka rezignoval na funkci soudce. Uvedl to dnes portál Novinky. Podle deníku Novinky odejde soudce do důchodu. Soudce podal rezignaci písemně na podatelnu Kanceláře prezidenta republiky. Od soudu odejde ke konci listopadu.

Kamil Kydalka čelil několika kárným žalobám s návrhem na odvolání z funkce. Dvakrát byl kárně žalován kvůli průtahům v řízení.

Kárný senát pod vedením Karla Šimky už v roce 2020  dospěl k závěru, že k průtahům opravdu došlo, přičemž Kydalkovi snížil plat. Jakkoliv kárný senát tehdy shledal částečně objektivní příčiny průtahů, a to z důvodu zdravotních problémů Kydalky, a vyčetl také tehdejšímu vedení MS, že se soudcem včas neřešilo blížící se problémy, zároveň konstatoval, že u Kydalky shledal „záblesky rezignace“ na práci soudce.

V roce 2022 byl znovu kárně žalován, jak Česká justice také informovala.

Soudce Kamil Kydalka se ku nelibosti některých kolegů nebál veřejně se vyjadřovat na sociálních sítích. Jeho názor byl, že soudci nejsou nesvéprávní idioti a ví, co si mohou veřejně dovolit. Rozhovor s Kamilem Kydalkou přinesla Česká justice zde:

Irena Válová