Ředitel FN Motol Miloslav Ludvík Foto: FN Motol

Šéf největší státní nemocnice nechce prozradit, kolik zaplatil za velkolepou oslavu narozenin na Žofíně. Zúčastnilo se jí 200 lidí

Ředitel Fakultní nemocnice v Motole Miloslav Ludvík tají, kolik zaplatil za velkolepou oslavu svých 60. narozenin v luxusní destinaci – na pražském Žofíně. Akce se zúčastnilo kolem 200 hostů. Vystoupil na ní mimo jiné zpěvák Janek Ledecký, Ludvíkovi popřáli i Michal David či Bohuš Matuš. Podle odborníků z oblasti pořádání eventových akcí se účet za oslavu pořádanou na Žofíně může pohybovat od stovek tisíc až přes milion korun.

Na oslavě šedesátých narozenin Miloslava Ludvíka na pražském Žofíně se sešla řada vlivných hostů, pozvánky na akci putovaly jak politikům, tak byznysmenům.

Zazpíval Janek Ledecký, oslavence pozdravili prostřednictvím videozdravice další kolegové z branže Michal David a Bohuš Matuš.

Spatřeni na akci naopak nebyli Ludvíkův nadřízený – ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) – nebo stínový ministr zdravotnictví Kamal Farhan (hnutí ANO).

Ekonomický deník kvůli údajné účasti na Ludvíkově oslavě oslovil ministra průmyslu a obchodu Jozefa Síkelu, který se ovšem do doby vydání tohoto textu nevyjádřil.

Podle oslovených odborníků z oblasti pořádání eventových akcí se přitom účet za oslavu pořádanou na Žofíně může pohybovat od stovek tisíc až přes milion korun.

Ekonomický deník proto řediteli největší státní nemocnice položil několik otázek.

Otázky Ekonomického deníku na Miloslava Ludvíka. Foto: Jan Hrbáček

Miloslav Ludvík se ale odpovědím na většinu dotazů vyhnul, například tomu, na kolik ho velkolepá oslava s velkým počtem hostí vyšla.

„Oslava se uskutečnila minulý čtvrtek, narozeniny mám 5. 9., byla v restauraci Garden Žofín, čili ne v paláci Žofín, ale v té otevřené restauraci, která je zezadu. Objednal jsem ji normálně, klasicky a také jsem proplatil fakturu (ona se o to postarala moje rodina). Zváni byli primárně lidé z nemocnice, jinak pouze ti, které znám a se kterými si tykám. Co se týče darů, tak většinou to byl alkohol, ale dostal jsem také poukaz na dvoudenní kurz zimního přežití v Orlických horách :-). Celkem se zúčastnilo cca 200 lidí,“ odpověděl na otázky Ekonomického deníku Miloslav Ludvík.

Miloslav Ludvík má i finančně náročné koníčky. Foto: Facebookový profil veřejně známé osoby Miloslava Ludvíka

Politici se k volbě místa oslavy nechtěli veřejně vyjadřovat. Mimo záznam však uvádějí, že oslava narozenin na Žofíně je pro ředitele státní nemocnice znakem ztráty soudnosti a smyslu pro přiměřenost.

(hrb)

Text je převzat z portálu Ekonomický deník, který je součástí vydavatelství Media Network.