Muž napadl soudkyni Repro: https://www.ktnv.com/news/court-footage-shows-clark-county-judge-being-attacked-by-unidentified-man

Muž se vrhl po soudkyni, když ho poslala do vězení

Americká média ve středu publikovala videozáznam ze soudního jednání ve státě Nevada, při němž 30letý muž napadl soudkyni v momentě, kdy se chystala oznámit jeho trest. Záběry ukazují, jak přeskočil pult před lavicí pro obžalované a strhl soudkyni Mary Kay Holthusovou k zemi. Žena utrpěla zranění, stejně jako jeden z pracovníků soudu, který jí přišel na pomoc.

Deobra Redden se dříve přiznal k napadení, které vyústilo v těžké ublížení na zdraví, a při středečním jednání si měl vyslechnout trest. Jeho právník žádal o podmínku, z videa je však jasné, že tato žádost byla zamítnuta.

„Myslím, že je načase, aby okusil něco jiného, protože s touhle historií prostě nemůžu…“ říká soudkyně o Reddenovi, pro něhož se nejednalo o první rozsudek. Následně Holthusová začne předčítat verdikt, souzený ji však okamžitě přeruší a záhy je vidět, jak letí vzduchem k jejímu místu v soudní síni.

Ze záběrů je patrné, že Redden stihl Holthusovou chytit za vlasy a strhnout k zemi, než se jej chopil soudní personál. Muže po potyčce odvedli a soudkyně další jednání naplánovaná na zbytek dne musela odložit. Podle prohlášení soudu „utrpěla jistá zranění“, zatímco jeden ze členů ostrahy skončil v nemocnici a byl ve stabilizovaném stavu.

Redden má před soudem v okrese Clark znovu stanout už dnes, ovšem před jiným soudcem. Kvůli středečnímu incidentu čelí novému obvinění z napadení.

(čtk)