Za uříznutí penisu a varlat kuchyňským nožem v roce 2017 půjde 36letý Damien Byrnes na pět let za mříže Foto: Pixabay

Soud poslal za mříže muže, kteří pomohli se chtěnou amputací genitálií

Britský soud poslal do vězení muže, kteří pomohli Mariusi Gustavsonovi s dobrovolnou amputací genitálií a nohy. Muži se k činu přiznali a uvedli, že tak učinili na Gustavsonovo výslovné přání. Vše navíc natáčeli, aby to Gustavson mohl umístit na své placené stránky o znetvořování těla, informovala stanice BBC News.

Za uříznutí penisu a varlat kuchyňským nožem v roce 2017 půjde 36letý Damien Byrnes na pět let za mříže. V roce 2019 se Gustavson rozhodl ponořit si nohu do suchého ledu a poškodit si ji tak, aby byla nutná amputace. Za pomoc s tímto činem dostal Jacob Crimi-Appleby trest tři roky a osm měsíců. Třetí muž dostal za uříznutí bradavky dvouletou podmínku. Soudce Mark Lucraft spolu s verdikty uvedl, že jejich činy byly „odporné“, píše Reuters.

Gustavson sám sebe nazýval „tvůrcem eunuchů“ a „mnoha lidem“ provedl extrémní zmrzačení, včetně odstranění mužských genitálií, uvedla prokurátorka Caroline Carberryová. Byrnes měl za čin a natáčení slíbeno 500 liber (14.300 korun), ale nakonec dostal jen 50 liber (1400 korun). Gustavson si po zákroku zavolal záchranku a po několika dnech byl propuštěn z nemocnice a poslán na psychiatrický posudek, píše BBC.

(čtk)