Tendr na notebooky pro justici vyhrála firma C SYSTEM

Tendr na notebooky a další vybavení, který vypsalo ministerstvo spravedlnosti, nakonec vyhrála původně vyřazená společnost C SYSTEM CZ a.s. Cena zakázky je téměř 69 milionů korun, řekla dnes mluvčí ministerstva Tereza Schejbalová. Ministerstvo už s fimou uzavřelo smlouvu.

Resort musel brněnskou společnost vrátit do soutěže po zásahu Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Původně ji ministerstvo vyloučilo za to, že výsledek zkoušek firmou předloženého vzorku notebooku neodpovídal údajně zadávacím podmínkám. Konkrétně šlo o požadovanou hmotnost do 1,5 kilogramu.

„Smlouva na dodávku notebooků pro resort spravedlnosti byla uzavřená tento týden,“ uvedl Schejbalová. Dodala, že obsahem smlouvy jsou notebooky, dokovací stanice, brašny a další vybavení pro pracovníky ministerstva, oba vrchní soudy, Nejvyšší soud, desítky dalších soudů a státních zastupitelství.

Ministerstvo podepsalo rámcovou dohodu na 12 měsíců. Chce odebrat asi 2000 notebooků, zatím ale vzhledem k podpisu smlouvy resort neobjednal žádný kus. „Záruka na notebooky je 36 měsíců od okamžiku dodávky. Provoz pořízených notebooků očekáváme minimálně pět let,“ uvedla Schejbalová.

(čtk)