Celní správa Foto: archiv

Celníci zasahují v Plzeňském kraji, případ dozoruje VSZ v Praze

Celníci spustili razii kvůli podezření z daňových úniků v souvislosti se Škodou Plzeň. Mluvčí celníků Martina Kaňková bez dalších podrobností potvrdila, že v Plzeňském kraji „probíhají úkony trestního řízení“. Věc dozoruje pražské vrchní státní zastupitelství. Jeho šéfka Lenka Bradáčová nechtěla specifikovat, jakých subjektů se akce týká.

„Můžeme potvrdit, že v areálech společností patřících do skupiny Škoda Transportation dnes zasahovaly složky Celní správy. Z informací, které zatím máme k dispozici, vyplývá, že řízení se týká některých obchodních vztahů společnosti uzavřených v roce 2014,“ řekla mluvčí strojírenské skupiny Škoda Transportation Lubomíra Černá k zásahu, na nějž upozornila Česká televize. Společnost podle Černé s Celní správou spolupracuje.

„Mohu pouze sdělit, že Vrchní státní zastupitelství v Praze vykonává dozor nad úkony trestního řízení, kterými se zadokumentovávají důkazy. Nebudeme potvrzovat ani subjekty, ani obsah úkonů, které se právě provádějí. Co vám potvrdíme, je to, že úkony ve věci provádí celní správa,“ řekla Bradáčová. Doplnila, že další informace k věci poskytovat nebude.

Rovněž mluvčí celníků napsala, že v této fázi řízení nelze k věci uvést žádné další informace.

(čtk)