Jan Švejdar Foto: Policie

Policejní prezident Švejdar mění šéfa kanceláře. Odchází Bednařík, nahradí ho nejspíš Trojáček

Kancelář policejního prezidenta Jana Švejdara dostane nového ředitele. Stávající ředitel Miloš Bednařík končí. Na jeho místo má být vypsáno výběrové řízení. Podle informací České justice by se měl podle všeho novým šéfem kanceláře policejního prezidenta stát někdejší styčný policejní důstojník České republiky v Bělehradě.

Po devíti letech skončí ve funkci ředitele kanceláře policejního prezidenta plukovník Miloš Bednařík. Česká justice zjistila, že by na uvolněný post mělo být vypsáno výběrové řízení. Česká justice také zjistila, že horkým favoritem je někdejší styčný policejní důstojník České republiky v Bělehradě Jiří Trojáček. Odcházející šéf kanceláře Bednařík by měl v policii zůstat.

Odcházející Miloš Bednařík Foto: PČR

Kancelář policejního prezidenta zajišťuje úkoly spojené s odborným, organizačním a technickým zabezpečením činnosti funkce policejního prezidenta, jako představitele policie. Připravuje a organizuje porady policejního prezidenta a pořizuje o nich zápisy.

Shromažďuje, vyhodnocuje a předkládá návrhy koncepčních, organizačních a legislativních materiálů, týkajících se činnosti na úseku archivnictví a výkonu spisové služby, kurýrní služby policie, krizového plánování, ochrany utajovaných informací a bezpečnostní způsobilosti, analyticko-legislativní činnosti, správy a kontroly osobních údajů.

(hrb)