Muž působil podle obžaloby ve vojenské struktuře separatistů na různých pozicích Foto: Pixabay

Advokátní komora podpořila Ukrajinu, odsoudila porušení mezinárodního práva

Česká advokátní komora (ČAK) jako nezávislá profesní organizace advokátů v ČR odsuzuje jakékoliv porušování mezinárodního práva a vyjadřuje plnou podporu Ukrajině, a především a bez omezení, všem kolegům advokátům na Ukrajině.

Předseda Komory JUDr. Robert Němec, LL.M., o postoji ČAK informuje prostřednictvím dopisu prezidentku Ukrajinské národní advokátní komory paní Lidiyu Izovitovou, v dopise je vyslovena i nabídka jakékoliv spolupráce a konkrétní pomoci ukrajinským kolegům. 

Ruská armáda dnes ráno zahájila letecký i pozemní útok na sousední Ukrajinu. Ruský prezident Vladimir Putin v televizním vystoupení oznámil, že dal svolení ke speciální vojenské operaci na ukrajinském Donbasu, poté svědci z řady měst po celé Ukrajině začali hlásit silné výbuchy nebo zvuky znějící jako dělostřelecká palba. Ukrajinská pohraniční stráž uvedla, že ruské síly napadly hranici Ukrajiny z Ruska, Běloruska i z anektovaného poloostrova Krym. Kroky Moskvy odsoudili západní lídři a slíbili tvrdé sankce vůči Moskvě.

(epa)