Nová Rada na svém prvním zasedání po Sněmu zvolila Výkonný výbor. Viceprezidenty Unie jsou Richard Baček, Ivana Fára, Jitka Frischholzová a Klára Novotná. Foto: UPP

Unie podnikových právníků má nové vedení, prezidentkou je opět Marie Brejchová

Unie podnikových právníků ČR (UPP) si zvolila nové vedení, prezidentkou je již po deváté Marie Brejchová. Rozhodl o tom sněm. Nová rada pak na svém prvním zasedání zvolila výkonný výbor. ČTK o tom informovala mluvčí Veronika Paříková.

Nová rada na svém prvním zasedání po sněmu zvolila výkonný výbor, viceprezidenty UPP jsou tak Richard Baček, Ivana Fára, Jitka Frischholzová a Klára Novotná.

„Spolu s celým výkonným výborem budeme dál pokračovat ve zvyšování prestiže podnikových právníků, ve vzdělávání členů i v podpoře jejich osobního rozvoj,“ uvedla Brejchová. „Máme v plánu desítky přednášek k aktuálním tématům z praxe firemních právníků,“ dodala. Podle ní Unie také spustila například mentoringový program a stále se hlásí noví zájemci o členství.

Volebnímu sněmu dnes předcházela výroční konference Podnikový právník 2023, uskuteční se také setkání k 33. výročí založení Unie. „Mezi právnickými spolky se UPP etablovala jako velmi moderní a progresivní uskupení,“ sdělila Novotná. Podle ní má unie sedm aktivních sekcí, ve kterých se zaměřují na inovace. „Obratně reagujeme také na různé typy rizik, která mohou dopadat na právo a byznys. Už během pandemie covidu jsme zřídili takzvaný K-tým, který poskytuje odbornou pomoc a podporu všem členům UPP,“ dodala.

UPP byla podle webu založena v roce 1990 a jejím cílem je poskytnout podnikovým právníkům nejlepší podmínky pro osobní profesní rozvoj a prostor pro sdílení názorů a myšlenek. Unie se tak primárně zaměřuje na vzdělávací akce a jiné typy setkání, která pokrývají širokou škálu témat. Každý člen má dále možnost vstoupit do některé z odborných sekcí, které se blíže zaměřují na související právní problematiku.

(čtk)